Bringatúra a családdal

Ki ne vágyna egy árnyas erdei tekerésre széles, aszfaltos és autóforgalommentes úton, ahol van távolság, minimális szintemelkedés, nyugalom és a természet... nem utópisztikus, van ilyen hely... nyilván - vagy legalábbis remélem - több is, de mi most a Vértesbeli Fáni-völgyet jártunk be, na jó, csak a felét, de az pont ilyen volt.

20190701_083531.jpg

Nyár van, meleg, nagyon meleg, de nem lehetünk mindennap a strandon és különben is olyan jó volna valami aktívat is csinálni. A gyerekek imádnak bringázni, a kicsi (2,5) futóbringával száguld, vagy inkább csak utazik a gyerekülésben, de a nagy (5) már tudja tolni neki rendesen... Már nem elég, ha kimegyünk egy házkörre, vagy kettőre... kell a terep és a kilométer. De meleg van, vagy ha épp kicsit enyhébb is a nap, akkor is tombol az UV... szóval árnyék kell, tópartok (amit ismerek) kilőve. 

Mi kell egy jo bringázáshoz? Bicikli. Na meg sisak, soook innivaló és kb. mégtöbb ennivaló, mert gyorsan fogy az energia :)

Vérteskozma határában indul a Fáni-völgy, amely egy 15km hosszú erdei aszfaltozott útat jelen. Nevezhetjük bringaútnak is, de tulajdonképpen nem az. Az elején van egy pad és egy szebb napokat is látott valamikori focipálya maradványai. Innen indul az aszfaltos út, ami elvileg sorompós, tehát nincs autós forgalom, nyugodtan el lehet engedni a gyerekeket előre. (További infó a völgyről)

Amikor ott jártunk, épp csak 28 fok volt, hidegfront... :) de ahogy beértünk a fák közé az árnyékba, hát bizony, szinte fáztunk. Jó volt, és bátran ajánlom az igazán kemény nyári napokon is. :)))

20190629_104219.jpg

Csak bringásokkal találkoztunk ill. 2 db autóval össz-vissz. Annyira ideális volt, hogy el se hiszem... :) Menjetek tekerni gyerekkel vagy gyerek nélkül :) Jó lesz :) Minimális szintemelkedéssel kell számolni, azaz először inkább csak lejtővel és szabad gurulással, ami visszafelé sem bosszulja meg magát, nem kell "hegyeket" mászni. Kanyarog az út jobbra, balra, fel és le és oda-vissza egy csoda ahogy suhansz a természetben...

Ha ismertek még hasonlóan biztonságos és árnyékos bringautakat vagy bringázható terepet, légyszí' osszátok meg velünk, mert van még pár szabad hétvége a szezonban.

...és hogy hogyan tanul meg bringázni a gyerek? Arról itt olvashattok!