Zero waste - hulladékmentes próbálkozások

"Nem néhány olyan emberre van szükségünk, akik tökéletesek a hulladèkmentes élet minden mozzanatában, hanem több milló olyanra, akik tökèletlen lèpteket tesznek a hulladèkcsökkentés felé". 

A kép forrása: https://talpalatnyitortenetek.hu/ 

Ez a kép tökéletesen leírja, hogy mit gondolok a hulladékmentes mozgalomról és a saját kísérleteimről, és arra bíztatok mindenkit, hogy próbáljatok ki Ti is valamit!!! Nem kell rögtön a 0-ra redukálni a mennyiséget, nem is lehet, csetlünk-botlunk, de minden pici tett számít!

Próbáld ki Te is:

- mond le a szórólapokat ("Reklámújságot nem kérek!") és az ingyenes katalógusokat
- igyál csapvizet, és vegyél kevesebb (vagy semennyi) palackozott vizet (ill. üdítőt), használj kulacsot
- vigyél a bevásárlásokhoz táskát: nagyot is, és kis zacskókat is a pékárunak, zöldségnek, gyümölcsnek (műanyag zacskókat is használhatsz újra és újra vagy varrhatsz vászonzsákot szinte bármilyen maradék anyagból)
- főzz otthon minél többet és rendelj kevesebbet
- ne használj eldobható, egyszer használatos tároló dobozokat, inkább vedd elő a befőttes üvegeket, vagy az elmosható műanyag dobozokat pl. ebéd vagy tízórai csomagoláshoz
- kerüld az "elviteles" kávét, üdítőt, stb. mert ezzel sok felesleges csomaglóanyag generálódik. Sajnos nem próbáltam, de egyre több helyen kiszolgálnak már saját bögrébe is. :D
- komposztálj, ha megteheted (kertes házban szinte kötelező! duplán megtérül!)