"Vakáció, akáció, aztán csak óóó..."

Rengeteg tervvel indultunk neki a nyárnak. Kész listánk volt, hogy mi mindent akarunk csinálni a srácokkal, hogy igazán tartalmas, kikapcsoló és feltöltő legyen a nyarunk. Úgy is mondhatnám, hogy "REGENERÁLÓ" :)

Most, hogy közeleg a szeptember, ami egyet jelent a nyár végével és a kockásfüzetakciókkal, ráadásul az idő is hirtelen hűvösebb lett pár napja, elkapott egy "óóó te jó ég" hangulat, és pánikszerűen vettem elő a listát, hogy mennyi mindent kell még belesűrítenem ebbe a pár napba. Pedig nem kell! 

Aztán ittam egy kávét, és "megpróbáltam megnyugodni" :) Sikerült. 

Visszatekintve a nyár igazán mozgalmas és élménydús volt az egész család számára, és jó érzés tudni, hogy feltöltődve vágunk neki a... minek is?

  • ősznek? hiszen ez az egyik legizgalmasabb hónap, újra lehet nagyokat túrázni, jön a színes leveles napsütéses idő, az esősebb napokon végre elővehetjük a legót, kirakót, amik egész nyáron a polcon pihentek szinte. Jön a szüret és gesztenye szezon, a sütőtökös muffinok kora. 
  • az új nevelési évnek? Nálunk még nem kezdődik a suli, csak az ovi, úgyhogy ez tényleg nem dráma, csak a reggeleket kell egy kicsit újra összeszerveznünk. De épp ideje, hogy a fiúk újra ill. végre közösségbe kerüljenek, és titkon, még ha ők nem is érzik, de vágynak rá, hogy a saját korosztályukkal "bandázhassanak". 

...és különben is, az őszi délutánok még naposak, a játszóterek tömve vannak, és természetesen a listám is érvényben van, sőt folyamatosan bővül. Egy igazi never ending story :D de ez azt hiszem így van jól :)

soap-bubbles-pixabay.jpg(Fotó: pixabay.com)

A terveink közül sok minden megvalósult, még több spontán ötlettel egyetemben. Voltunk határon innen, és határon túl is nyaralni, jártunk nagy hegyekben, élveztünk igazi falusi hangulatot tyúkokkal és traktorokkal. Strandoltunk is eleget, bár a Balaton idén kimaradt, előbb jött a lehűlés, mint "anya tervezte". De lesz itt még meleg ősz, ugye? :)
Találkoztunk sok baráttal, szereztünk új ismeretségeket, aludtunk a kertben sátorban, néztünk hullócsillagokat, gyújtottunk tábortüzet, voltunk szuper és óriási játszótereken, bringáztunk hatalmasat és nem maradt ki a nomád kempingezés se. 
Az élmények mellett a nyári ízeket is igyekeztünk begyűjteni és nem csak a könyékig ragacsos dinnyeevésre és a főtt kukoricára gondolok, hanem a sok házi lekvárra, az aszalt paradicsomra, a teának szárított citromfűre és a most kísérleti jelleggel készülő zakuszkára. Ha hiszitek ha nem az 5 évesem apával ott nyomul a konyhában, darál, kavar és kever.